Panasonic Aquarea lucht-water warmtepompen
De warmtepomp wordt in Nederland steeds populairder. Steeds meer mensen kiezen voor een duurzame manier van verwarmen en koelen. Omdat Nederland van het gas af moet, zal dit systeem in de toekomst uiteindelijk onmisbaar worden. Kortom: De hoogste tijd om definitief voor dit warmtesysteem te kiezen!
DHPS is dé expert in verwarmen, koelen en prefab oplossingen. Als officieel erkend importeur/distribiteur van Panasonic biedt Aircologic kwaliteit met gerenommeerde merken. Aircologic helpt installateurs, architecten en aannemers om op een makkelijke manier de warmtepomp techniek toe te passen die vervolgens verwerkt kan worden in een totaaloplossing voor duurzaam wonen. Het relatief eenvoudige principe van de warmtepomp vraagt wel om een ingenieuze regeling en sturing. Daar hebben we onze expertise van gemaakt.
Wat is een warmtepomp?
Een warmtepomp is een duurzaam en zuinig alternatief voor een cv-ketel. Dit systeem werkt op elektriciteit en maakt slim gebruik van de warmte die zich al in een bron bevindt. Voorbeelden van mogelijke bronnen zijn ventilatielucht, grondwater of bodem/oppervlakte. De aanwezige warmte wordt gebruikt als energie om nog meer warmte op te wekken. Slim, aangezien dit uiteindelijk energie bespaart en dus scheelt op je verwarmingskosten. De binnenunit is te vergelijken met een ketel. Hoe de buitenunit eruit ziet is afhankelijk van het type warmtepomp.
Hoe werkt een warmtepomp?
Een warmtepomp haalt, zoals eerder benoemd, warmte uit de lucht, de bodem of het grondwater. Hierbij gebruikt de pomp stroom. Deze hoeveelheid stroom is velen malen minder dan bij het elektrisch verwarmen zonder dit systeem. De werking warmtepomp wordt vaak vergeleken met een omgekeerde koelkast: In plaats van het afvoeren van warmte, haalt de pomp de warmte juist naar binnen.
Er bestaan twee mogelijkheden om je huis te verwarmen: met behulp van een hybride warmtepomp of door gebruik te maken van een volledig elektrische pomp. Het is een gegeven dat dit warmtesysteem het beste werkt op het moment dat een huis voorzien is van goede isolatie. Daarnaast is het van belang om de warmtepomp vakkundig te laten installeren.
Met een warmtepomp verwarm je jouw huis met duurzame energie uit aarde, lucht of water. Hierbij wordt er minder tot geen gas gebuikt. Daardoor bespaar je flink op jouw gasrekening. Bekijk hier onze pagina over de mogelijke besparing op jouw gasrekening.
Wat kost een warmtepomp?
De prijzen van een lucht/water warmtepomp lopen uiteen van 4.000 tot 15.000 euro. Alles natuurlijk afhankelijk van de grootte en isolatiewaarde van de woning. De comfortwensen qua warmwater spelen hier ook een grote rol in. Bij een gemiddelde rijtjeswoning met 1 badkamer ligt de gemiddelde investering rond de 11.000,- euro. Deze prijs is opgebouwd uit een installatie gedeelte, de componenten zelf en het inregelen van het geheel. Zodra het een renovatiewoning betreft heb je nog recht op de ISDE subsidie.