Nieuwe doorbraak VRF-serie Panasonic
Aircologic biedt u een totaalpakket aan airconditioning-, montage- en luchttechnische installatiecomponenten. Desgewenst kunnen wij ook het juiste advies, project- en technische ondersteuning, installatietekeningen en het inbedrijfstellen verzorgen.
panasonic, airco, airconditioning, montage, luchttechnische materialen, advies, ondersteuning
16494
post-template-default,single,single-post,postid-16494,single-format-standard,bridge-core-1.0.4,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-18.0.9,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

Nieuwe doorbraak VRF-serie Panasonic

Nieuwe doorbraak VRF-serie Panasonic

Met de ECOi EX 7 ME2-serie introduceert Panasonic Heating & Cooling Solutions een doorbraak in VRF. De nieuwe systemen hebben een innovatief ontwerp met onder andere nieuwe compressoren, verbeterd oliecircuit en doorontwikkelde condensor. Hierdoor is de nieuwe serie efficiënter, biedt hij meer flexibiliteit in het installatieontwerp, en behoudt hij meer koeling- en verwarmingscapaciteit bij extreme buitentemperaturen.

De ECOi EX 7 ME2-serie toont over de hele breedte een rendementsverbetering. Zo werkt de 30kW-versie van de ME2 gemiddeld bijna 9 procent efficiënter dan de ME1-serie. De nieuwe systemen behalen een EER van 4,37 en een COP van 4,76; ter vergelijking: de EER en COP van de ME1-serie scoorden 3,60 respectievelijk 4,10. Met deze waarden zet Panasonic de nieuwe standaard voor VRF-systemen. Door de nieuwe ME2-buitendelen zijn ook de deellastrendementen aanzienlijk omhoog gegaan.

Stil rendementsbehoud
De nieuwe ECOi-serie is ook doorontwikkeld als het om rendementsbehoud bij extreme buitentemperaturen gaat. De ECOi EX 7 ME2 kan koelen tot een buitentemperatuur van 52 °C, waarbij het systeem zelfs tot een buitentemperatuur van 43 °C zijn volledige koelcapaciteit (100%) behoudt. Dankzij een nieuw ontworpen ventilatieuitblaas behoort de serie tot de stilste in zijn klasse. De 25kW-versie produceert bijvoorbeeld niet meer dan 54dB(A). Het is nog steeds mogelijk om het buitendeel binnen op te stellen en deze middels een kanaalsysteem (maximaal 80 Pa) te laten afblazen.

Flexibel systeemontwerp
De nieuwe VRF-lijn van Panasonic geeft een grotere flexibliteit bij het ontwerpen een systeem. Bij installaties met de ECOi EX 7 ME2 is een maximaal hoogteverschil van 50 meter tussen de buiten- en binnenunits mogelijk, en kan een totale leidinglengte van 1.000 meter worden toepast. De maximale leidinglengte van de buitenunit naar de verst afgelegen binnenunit bedraagt nu 200 meter. Dit vergroot het toepassingsgebied van de installatie en biedt meer mogelijkheden voor het installatieontwerp.

De ECOi EX 7 ME2-serie is verkrijgbaar in verschillende buitendelen, met een capaciteit van 25 tot 63 kW verwarmingsvermogen en 22 tot 56 kW koelvermogen. Het is nu mogelijk om vier buitenunits in cascade te plaatsen. Hierdoor kan een maximaal vermogen van 250 kW wordt bereikt, zonder dat wordt ingeleverd op het bereik van de capaciteitsregeling. Meer informatie is te vinden in de brochure